Apróságnak tűnhet, mégis fontos üzenetértéke van: a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda elvitel esetén nem csak a kulturáltan csomagolt halászlevet adja a vásárlónak, hanem fontos tanácsokat is arra vonatkozólag, ami az elvitelből következik: Hogyan tárold? Hogyan szállítsd, és hogyan melegítsd újra az ételt?
Elsőre talán fel sem tűnik, de a néhány mondatos leírással három üzenetet is megfogalmazott:
1. Odafigyelek a vevőmre, mert fontos, hogy ugyanolyan könnyen és gyorsan boldoguljon az étellel, mintha én magam szolgálnám ki.
2. Fontos nekem, hogy a kitűnő ételem megőrizze a minőségét még elvitel esetén is.
3. Indirekt módon rögzítem a használati feltételeket, így ezektől való eltérés esetén van hivatkozási alapom egy esetleges kifogást kezelendő.
Egyetlen dolog, amit még érdemes lenne rátenni: a telefonszám, hogy a következő rendelést vagy helyfoglalást még nagyobb eséllyel megtegyem.