Diákéveim – és gyanítom, nem csak az enyém – legjava ment el azzal, hogy dugóhúzó híján, tökélyre fejlesztettem a dugó palackba nyomásának technikáját. És tessék, évtizedekkel később kell szembesülnöm vele, hogy a fröccsenésekkel – sőt, mint tanult kollégámtól megtudtam, akár robbanásveszéllyel – járó mozdulatsor elegáns alternatívája már régóta létezik.
Provence-ban ugyanis nem csak azt tudják, hogyan kell bort készíteni és palackozni, hanem azt is, hogyan nyissuk ki a lezárt üveget, még akkor is, ha nincs nálunk dugóhúzó. A megoldást maga Angus MacGyver is megirigyelhetné, hiszen mindössze a borra és egy cipőre van szükség hozzá. Ismerve a sorozat főhősének kalandjait ennél nem is nagyon kellhet több, mert három hozzávalóból már komplett holdkompot készít a Yellowstone park legeldugottabb szegletében, és pályára is állítja azt.
De vissza a palackhoz és a cipőhöz! Meg sem kísérlem szavakkal elmagyarázni a mozdulatsor lényegét, inkább tessék megnézni a linken található felvételen:
A felvétel végén a Mirabeau Wine természetesen megígéri, hogy az érdeklődőkkel további csodálatos dolgokat is megoszt a borokról, lévén a készítés mesteréről szó. És eddigre már mi is pontosan tudjuk, az egész nem a borbontás speciális módjáról szól. Tekintve, hogy a linket osztotta meg velem (és még néhányunkkal) egy ismerősöm, úgy tűnik, a vírusmechanizmus szex és sokk nélkül is működik, és a forgatás sem feltétlenül egy vagyon.